9 Ocak 2010 Cumartesi

İnternet Ve Bilgisayar Neler Getirdi ,Neler Götürdü

İnternetin hayatımızdaki kolaylıkları malum....istediğimiz bilgiye anında ulaşma,uzaktaki arkadaşlarımızla,akrabalarımızla sesli ve görüntülü görüşmek.Yazılar,sunumlar,videolar,resimler vs. vs. en basitinden bunları yapmak bilgisayar ve internet yardımıyla ortaya çıkarmak kolaylaştı ve basitleşti.Hiç tanımadığımız,görmediğimiz kişilerle ortak ilgi alanlarımız olan kişilerle tanışılıp konuşulabiliyor,buluşmalar yapılabiliyor...

Film,müzik vb. şeyleri televizyon programlarını kaydedip kendi arşivimizi neredeyse bedavaya oluşturabiliyoruz...

Bilgisayarın başında oturarak neredeyse Dünya'nın her yerine ulaşabiliyoruz...

İyi ,hoş bunlar güzelde internet hayatımıza girince ne gibi güzellikleri kaybettik veya kaybediyoruz:
Sosyal yaşantılar azaldı.Sinemalarda düşüşler meydana geldi örnek verecek olursak.Çünkü vizyona giren filmlerin çoğu en geç bir hafta içerisinde internet sitelerinde bulunuyor.Ordan indirip bilgisayar başında veya cdlerle çoğaltarak izleyebiliyoruz.Önceki senelerde teknolojinin bu kadar yaygın olmadığı zaman "YAZLIK" sinemalar vardı.Aileler eşler toplanıp hep beraber film izlemeye gidilirmiş bunun güzelliği,duygusu ayrı bir güzel olsa gerek.
Müzik ve filmlerde aynı şekilde fazla teknoloji olmadan filmler ve müzikler gerçek hayattan yapılırdı.Bu eskimeyen klasikleşmiş film ve müzikler günümüzde de üzerinden yıllar geçse de dinlenen izlenen filmler var.
Plaklar,kasetler bunların koleksiyonu yapılır özenle korunurdu.günümüzde pek kalmadı.


Gelelim yazılı olanlara:Mektup...Kendi el yazımız ile daha anlamlı oluyor alan kişi tarafından da özel olduğu hissettirilir.Bayramda ,seyranda üzeri değişik resimlerle süslü kartlar göndermek ne kadar hoş ve güzel.Uzak şehirlerdekiler için mektup beklemek heyecanla ve merakla beklenir postacının gelmesi beklenirdi.Bu güzelikler saymakla bitmez...

İnternet hayatımızı kolaylaştıran bir araç,hızla artarak da devam ediyor.Fakat bu yenilikler geçmişi hızlı bir şekilde unutturuyor.Çok az kişi bunu yaşatmaya, bu eskileri unutmamaya unutturmamaya çalışıyor.
Zorunlu olarak interneti kullanıyoruz:sınav sonuçlarını öğrenmek,her türlü konuda başvurular yapmak gerekiyor.Ödevler bile bilgisayar çıktısı olarak isteniyor.
Daha sonra çocuklar bilgisayar başından kalkmıyor diye şikayet ediliyor.
Dönemimizde bunun nedenleri iş,öğretim vs. gibi koşullara bağlı olsa da akrabalar fazla görüşemez nile oluyor,biri bi şehirde diğeri ayrı biyerlerde...Böyle oluncada yeni nesil gençler,çocuklar akrabalarını bile çok iyi tanımıyor bir araya gelince birbirlerine alışmaları zaman alıyor.Geçmişte kalabalık aileler aynı evde tüm aile fertleri ...... televizyonun olmadığı dönemler muhabbetler sohbetler ne kadar güzelmiş....

Neyse say say bitmez geçmişi de geri getiremeyeceğimize göre bu teknoloji alıp başını gidiyor.Bakalım zaman daha neler göstericek.
İnternet yararlı olduğu kadar da zararlı bir çok değeri de yok ediyor....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkürler...